Кабинет за COVID-19 отваря в казанлъшката поликлиника

От понеделник, 23 ноември, Община Казанлък отваря кабинет за тестване за COVID-19. Пробонабиращият кабинет е разположен на първи етаж на ДКЦ "Поликлиника - Казанлък", от южната страна на сградата, за да се избегне смесване на потоците при пациентите. При спазване на всички противоепидемични мерки, от 14.00 часа до 17.30 ч. там ще може да се тестват безплатно хора със симптоми, насочени от общопрактикуващи лекари с талон първо с бърз антигенен тест за първоначална диагноза и при положителен резултат - проба за PCR.

За пациенти, които нямат талон за насочване от личен лекар, но искат да направят изследване, тестването с бързите антигенни тестове ще се заплаща с потребителска такса и 15 лв. При позитивен резултат, човекът трябва да се свърже със своя личен лекар, който да назначи направление за PCR. Хора, които не са здравноосигурени и имат симптоми, се подават от лекаря в кабинета към РЗИ за направление за PCR-тест.

Създадената организация за пациенти със симптоми на COVID-19 в сградата на поликлиниката е:

- COVID-коридор от 16:30 ч. до 17:30 ч. – общопрактикуващите лекари приемат и преглеждат само пациенти със симптоми за COVID– инфекция;

- рентгенови снимки за COVID-инфекция от 13:00 ч. до 17:30 часа само за пациенти, насочени от джипитата с направление.

През останалото време ДКЦ "Поликлиника – Казанлък" ще работи по обичайния начин с всички пациенти, без симптоми за COVID.

В Поликлиниката всяка нощ работи и ДЕЖУРЕН КАБИНЕТ - № 64 на втори етаж. В работни дни дежурен лекар приема и преглежда пациенти от 20.00 ч. до 08.00 ч. сутринта. В събота и неделя работи денонощно, без прекъсване.