На тържествена сесия на Общинския съвет на Казанлък в деня на Празника на града, който тази година е на 2 юни, бяха връчени званията “Почетен гражданин” и “Вписване в Почетната книга” на град Казанлък за 2023 година. С Решения на Общинския съвет Почетни граждани са кардиологът д-р Бойчо Бойчев и прокуристът на „М+С Хидравлик” Владимир Спасов, а удостоен с Вписване в Почетната книга е инж. Стефан Папукчиев, директро на единствения в България Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства.

Почетният знак на Казанлък и Удостоверенията за удостояване с почетните звания бяха връчени от кмета на община Казанлък Галина Стоянова на церемония в Исторически музей „Искра”. На събитието присъстваха Почетните граждани на Казанлък – инж. Николай Ибушев, генерален директор на „Арсенал”, златният учител по физика Теодосий Теодосиев, екскметове на Казанлък, общественият посредник на общината, настоящи общински съветници, сред които се открояваше групата на Коалиция „Алтернативата на гражданите”, генералният директор на БТА Кирил Вълчев, директори на културни институти, граждани. На събитието по традиция присъстваха и новата Царица Роза - Кристина Попова, и и нейните подгласнички Нона Ангелова и Дебора Маркова.

Д-р Бойчо Бойчев, кардиолог и основател в Казанлък на телемедицински център “Чекпойнт Кардио”, благодари на Общинския съвет и администрация за оказаната чест. Той посочи, че това е голямо признание, но и голяма отговорност, защото човек трябва да докаже, че това е бил правилният избор. Д-р Бойчев благодари на своето семейство за подкрепата, както и на екипа на центъра, защото без техните усилия не е било възможно “Чекпойнт Кардио” да се превърне в световен лидер в областта на телемедицината. Той пожела на всички жители на общината и на региона да бъдат спокойни и да работят за просперитета на региона.

Прокуристът на фирмата за хидравлични изделия “М+С Хидравлик” Владимир Спасов също благодари на семейството и приятелите си за това, че са направили така, че той да израсне в Казанлък. Спасов изказа благодарност и на целия екип на компанията, защото всички имат принос той да спечели приза “Мениджър на годината ‘2022”. Владимир Спасов подчерта, че признанието, което получава, е една изключително висока отговорност. “Искам да поема отговорност пред вас, че ще продължавам да бъда същият целеустремен човек, който вярва в този град и в каузата”, заяви той и каза, че |”Казанлък не е Дремиград, а |Дрийм град – град, където се сбъдват мечтите”.

Инж. Стефан Папукчиев посвети отличието на своя баща Иван Папукчиев, един истински енциклопедист, който е отворил много прозорци на познанието пред него и неговата сестра Маргарита. Като директор на първия и единствен към момента Музей на фотографията у нас, той положи много усилия за утвърждаването му като културен институт не само от общински и регионален мащаб, но и на национално ниво.

Сесията се ръководи от председателя на Общинския съвет Николай Златанов, което в своето експозе започна присъстващите и със свършеното в Казанлък и населените места. По думите му, въпреки икономическата и политическа криза в страната, която се отразява на дейността на всички общини, администрацията в Казанлък е успяла да постигне голяма част от поставените за изминалата година цели. Сред тях са дофинансиране на важни инфраструктурни проекти, ремонти в общинските здравни заведения, възстановяване на първоначалните граници на парк “Розариум”, както и възстановяване на 22 улици в града след мащабния проект на “Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Стара Загора. Продължава важният проект “Светът на траките”, както и изграждането на новата пешеходна зона по улица “Генерал Скобелев”, а съвсем скоро Казанлък увеличи международните си сътрудничества с още три побратимявания с градове в Иран, Полша и Виетнам.

Поздрав към присъстващите поднесе Вокална група “Искрица” с ръководител Стефка Денева.