Брой 327 – в годината на столетието
В новия брой на вестник „Трибуна Арсенал” – 327-и, отразяваме първото от поредицата събития, посветени на столетието на „Арсенал” в Казанлък. Това е изложбата, която проследява историята на предприятието в автентични фотоси и документи. Паната са разположени в Дома на културата „Арсенал” и могат да се разгледат напълно безплатно всеки ден. Вече стотици са казанлъчани и гостите на града, които са посетили фирмената изложба. Продължава и разказът ни за "Арсенал" - факти, цифри, личности от неговата история.

В броя отново споделяме за дарителските жестове на Коалиция „Алтернативата на гражданите”, която чрез своята Фондация „Алтернативата на гражданите За Казанлък” подпомага родолюбиви инициативи. Със средства на фондацията вече е закупен състезателен автомобил на новоучредения в града на розите Авто-мото клуб „Казанлък Мотор Спорт”. Ценни фотоалбуми от славното време на Казанлък, когато тук са се строили самолети, вече се намират в Музея на фотографията, благодарение спомоществователството на „Алтернативата на гражданите”.

Откриха уникален археокомплекс, пресъздаващ древния тракийски град Севтополис, както и реновираната гробница „Оструша”. Дейностите са по проект на Община Казанлък „Светът на траките”.

В броя разказваме и за едно мъжко момиче, посветило професионалния си път и 47 години от своя живот на строителната дейност на „Арсенал” - ръководителят на строителния цех Татяна Ирязова. Пред Възкресение Христово представяме една популярна, многолюдна казанлъшка фамилия – Синеви, които са се посветили на духовността и съхраняване на християнските ценности.

Ексклузивна оферта за бързо, лесно и удобно придвижване, подготвена специално и само за работещите в „Арсенал” АД и „Арсенал – 2000” АД, предлага иновативната компания E-Point. Четете за предлаганите от нея възможности, модели на електрически тротинетки и велосипеди, и отстъпки за арсеналци на цялата страница 2 в новия 327-и брой на в. "Трибуна Арсенал".

И на страница 8 - любопитни факти за създателя на емблематичния дрес код от деним – Леви Щраус.

Приятно четене:https://www.zakazanlak.bg/archive/327.pdf