Брой 262 на „Трибуна Арсенал“

Брой 262 на вестник „Трибуна Арсенал“ вече ухае на печатарско мастило, но, за да задоволим интереса на нетърпеливите ни интернет читатели, отново първо го представяме във виртуалното пространство.

В жежките августовски дни сме се постарали да намерим любопитни теми, които да създадат добро настроение и удоволствие от четенето. Например, малко известни факти, свързани с Казанлък и „Арсенал“ разкрива в своите спомени казанлъчанинът сър Иван Папукчиев. Включително и неговият разказ за летните басейни на града през 30-те години на миналия век, най-големият от които е бил на „Арсенал“.

„Човекът до мен“ е рубриката, в която публикуваме едно нестандартно представяне на дългогодишен арсеналски кадър от друг арсеналец, чието талантливо перо отново ни напомни каква ковачница на кадри е заводът.

От Алеята на славата този път „на гости“ ни е технолог от Завод 4.

Това е броят, в който разказваме за сладките изкушения, които майсторят сладкарките на Йонка Велчева, за безплатното арсеналско море, за рок феста в Мъглиж и операта на открито на брега на язовир „Копринка“, за снимките на талантливите арсеналски любители фотографи.

Идеите си за развитието на Художествената галерия в Казанлък – една от най-старите и богати извънстолични галерии у нас, споделя новоизбраният директор на институцията.

И както винаги – една забележителна личност, оставила трайна следа в световната история – изобретателката на чистачките за предното стъкло на автомобила.

Четете ни на линка: https://www.zakazanlak.bg/archive/262.pdf