5 000 лева до днес  от  колеги  в  „Арсенал“,  за   спасението   на  Румен от Завод 5

Огромно количество работещи в „Арсенал“ – Казанлък откликнаха на зова за спешна помощ от финансови средства, необходими за лечението на 27-годишния Румен Борисов, работник в Завод 5 на казанлъшката оръжейница. Акцията за дарение е организирана от КНСБ във фирмата, но своите лепти в помощ на Румен и семейството му – цялото на работа в „Арсенал“, дават и членове на КТ „Подкрепа“, както и работници и служители, които не членуват в синдикати. Страшна диагноза буквално за дни преобърна живота на

Румен, баща на 7-годишно дете и съпруга – колежка в Завод 5. До днес са събрани 5 000 лева.


Спешната операция, за която арсеналци и казанлъчани събират пари, е единственият шанс на младия мъж, за оцеляване. Операцията беше извършена тези дни в Истанбул, събраните средства са както за покриване на разходите по нея – около 40 000 лева, така и за възстановяването на Румен в последствие.
Призивът за помощ, разпространен от семейството активизира изключително много работещите в арсеналските заводи с номера 3, 4 и 6, сподели за „ЗаКазанлък“, председателят на КНСБ в „Арсенал“, Атанас Бозов. Голяма част от средствата са събрани и от неговите колеги и колегите на съпругата му, в Завод 5. Днес през целия ден при председателя на синдиката в Завод 5 – Тодор Дерменджиев и председателя на КНСБ в „Арсенал“, Бозов, пристигаха отговорници по заводи и отделни хора, които даваха лични средства и отчитаха парите, събрани от колективите.
В „Арсенал“ подкрепата за колеги в остра социална или здравословна нужда е традиция с десетилетни корени. Финансова подкрепа често дават и синдикалните организации, и ръководството, и отделните работници и служители. КНСБ благодари на дарителите за проявената човечност и солидарност в тежкия момент, каза още Атанас Бозов за „ЗаКазанлък“. Синдикалната организация се намира в ежедневен контакт със семейството на Румен и следи развитието на здравословната ситуация с него.
Много казанлъчани познават Румен и от неговите участия като Ди Джей.
„Добри хора! Г орещо ви молим – помогнете! Знаем, че дарението е личен избор. Знаем също, че на повечето от вас е трудно. Затова – нека всеки помогне с колкото може и желае. Всеки лев в момента е безценен. Свидетели сме, че мнозина дължат живота си на милосърдието и човеколюбието на познати и непознати хора, на протегната в труден момент ръка. Самият Румен е помагал на много хора в беда. Случи се така, че сега трябва да помогнем на него. Нека го направим!
Ще ви бъдем безкрайно признателни!
Никога няма да забравим жеста на всеки от вас!
От семейството и приятелите му.“, бе текстът на призива, на който арсеналци и хора от целия град, се отзоваха в помощ на Румен Борисов.