2017 година- година на стабилността.
2018 година ще е година на успеха.
2019 година ще е годината на голямата съкрушителна загуба за тези, които пречат на успеха на видимите резулати.


Тази политическа формула за българските съдбини и бъднини очерта на пресконференция в Казанлък заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.
Той бе в града, заедно с депутати от ГЕРб от област Стара Загора – заместник- председател на НС Емил Христов, Борис Кърчев и Маноил Манев, за да уважат 11-та годишнина от създаването на местната структура на ГЕРБ, на 3-ти декември 2007 година.
Цветанов даде изключително добра оценка на работата на местната структура на ГЕРб, като заяви, че „много се прави тук.“
Пред журналисти вторият човек в управляващата партия изрази две надежди: че „усилията на кмета Галина Стоянава ще бъдат оценени и през 2019 година“, както и че страната ни ще се възползва от невероятния си шанс по време на европредседателството и ще изиграе правилно политическите си ходове за европейска интеграция и европейска ориентация на Западните балкани“.
Според Цветанов, обществото „не е било съгласно с възможните алтернативи за развитие на страната, които предлагат от БСП и ДПС“, а обиколките из страната не били част от подранила предизборна кампания, а отчет на реално свършена работа и реални резултати. По думите му, „силата на ГЕРБ се крие в моженето да прави добра кадрова политика“.
Част от добрата кадрова политика са и реалните резултати, по думите на Цветанов в община Казанлък, която няма“задължения, ограничени са възможностите за трупане на дефицит, а с реални политики ще се ограничат и възможностите за популизъм“.

„В политическа партия ГЕРБ няма какво да делим и противопоставяме, основната ни цел е да градим и даваме на обществото, според възможностите си и квалификацията си. Благодарение на многото работа и сплотеност структурата на ГЕРБ Казанлък е най- стабилната политическа организация в община Казанлък“, заяви по повод партийния рожден ден кметът на община Казанлък и председател на месната структура на партията Галина Стоянова.


На партийния рожден ден тази вечер на връх Бузлуджа ще присъстват всички досегашни председатели на структурата и всички досегашни народни представители.
„Ние сме човечна партия, трябва да благодарим за доброто“, каза още Стоянова, която благодари за оказваната подкрепа за Казанлък и от трите правителства на ГЕРБ за реализирането на една от основните цели на мандата й: подобряване на образователната инфраструктура в община Казанлък.
С извършваните в момента последни ремонти на три детски градини и 5 училища в общината, на практика на 100% ще бъде благоустроена и подобрена образователната структура в общината, така че „нито едно дете или семейство да не се срамуват, че живеят и учат в община Казанлък“, каза Стоянова.


Кметът на Казанлък съобщи, че с подкрепата на правителството и няколкомесечните усилия и лобиране на народния представител Борис Кърчев, през следващата година ще бъде ремонтиран основно надлеза към „Арсенал“, от кръговото кръстовище до БИЛЛА до прясно асфалтирания участък под надлеза.
За целта от МРРБ ще бъдат отпуснати 1 млн. и 200 хиляди лева, а по проблемния участък общината работи от повече от година.
С други 350 хиляди лева от местния бюджет ще се завърши през май 2018 година, започналото тази година благоустройство на квартал „Изток“ в Казанлък, каза още кметът.

830 са членовете на ГЕРб Казанлък навръх 11 рождения ден на структурата, като благодарение на сплотеността, вече са създадени и дузина семейства, родени са и много бебета, отчетоха още рождениците днес.