За Коалиция „БСП лява България” е абсолютно неприемливо, втората по големина парламентарно представена политическа сила, да бъде елиминирана от ръководството на ОИК. Противно на всякакви нормативно установени правила, Кметът на община Казанлък, проведе явно гласуване между представителите на политическите сили, по отношение на всяка от кандидатурите за съответните постове и така бе определено ръководството на ОИК-Казанлък. По този начин бе наложено решение, взето по силата на вишегласието.
Това се казва в разпространено официално възражение до ЦИК на представителя на коалиция „БСП Лява България“ Николай Терзиев, по повод проведените снощи в Община Казанлък първи консултации за съставяне на Общинска избирателна комисия.

В документа се казва, че „не е било постигнато съгласие между политическите сили“, както и че не е бил взет под внимание аргумента на социалистите и препоръката на ЦИК, членовете на ОИК да са юристи.
От БСП Казанлък настояват ЦИК да назначи ОИК Казанлък, на база направените от тях предложения, а именно: председател на Общинската избирателна комисия да е от квотата на партия ГЕРБ, зам. председателят от ДПС, а секретарят на ОИК- от Коалиция „БСП Лява България“.
Припомняме, че снощи, след първите консултации за състава на ОИК, бяха разпределени местата, както следва: председателското място за ГЕРБ, зам. председателското за партия Атака и за секретар – на Реформаторския блок. В 11-членния състав на ОИК, квотите са: 3 места за ГЕРБ, БСП -2, останалите формации - ДПС, "Реформаторски блок", Патриотичен фронт, България без цензура и АБВ имат по 1 член.