„Жените на Казанлък” доставиха първото дарение за пострадалите, акцията продължава

Първото дарение от дрехи, олекотени завивки, одеяла, спалньо бельо, събрано от казанлъчани по инициатива на Сдружение „Жените на Казанлък”, бе доставено в късния слебед на 12 септември в карловското село Каравелово. Председателят на сдружението Стела Кехайова лично транспортира пакетите заедно с микробус, чиито собственици също са дарители за пострадалите от водния ад в населеното място. След срещата на Стела Кехайова с кмета на Каравелово - Славка Червенкова, стана ясно, че са унищожени 130 къщи, включително и детската градина

„Гледката е ужасна, но хората тук не губят надежда. Те казват: „Да сме живи и здрави, всичко ще се оправи”, за което им се възхищавам”, бяха първите думи на председателката на женското дружение в Казанлък. До четвъртък, 15 септември, включително, продължава акцията на "Жените на Казанлък" за набиране на помощи за населението на Каравелово, което въпреки страшните поражениия върху имотите и преобръщането на живота им, не губят надежда. Дрехи, спално бельо, завивки са сред необходимите вещи за пострадалите хора, които се събират в Младежкия дом и отново ще бъдат транспортирани до населеното място.

А от себе си ще добавя с риск да се засегне някой буден гражданин – моля, предавайте изпрани, чисти и здрави дрехи и завивки, които могат да се ползват, за да има смисъл прекрасната идея на съпричастност към хората в нужда.