За 7 път "Българска роза"  не може без арсеналци


Казанлъшкият ансамбъл „Арсенал“ с художествен ръководител Христо Стоянов е сред участниците в 7-то издание на Международния фолклорен фестивал-конкурс "Българска роза". Организатор на културното събитие е "ПГА - тур" (Варна). Фестивалът е част от календара на Министерството на културата и се провежда от днес до 24-ти август в ММЦ Приморско .

Голямата награда на фестивала се осигурява от „Арсенал“ – трационната огромна медна роза. Главният художествен ръководител на арсеналския ансамбъл, хореографът Христо Стоянов е председател на журито на международната проява.
Участници във фестивала са 13 състава от различни страни, детски и младежки танцови и хореографски ансамбли, солисти, вокални и инструментални групи и школи по изкуства, чието творчество се основава на фолклорните традиции, съвременната естрада, куклен театър, мода, пластика, цирк и други. Сред участниците са и студенти във Висши учебни заведения и факултети по изобразителни изкуства, както и ученици от училищата по изкуствата в Широка лъка и Котел, които се явяват съорганизатори на много съвместни българо-руски образователни мероприятия и съвместни концерти.