С музикално влакче започва джаз фестът в Казанлък

След близо 20 годишно прекъсване, в края на тази седмица Казанлък ще се запише в музикалната карта на България с още едно атрактивно събитие, което има амбицията да стане ежегодно - Джаз фестивал в Празниците в Долината на тракийските царе.

Такава е амбицията на организаторите на фестивала - Община Казанлък, вокалистката на първата в България акапелна джазова формация, "Траяна" - Надя Тончева и местни ценители на стойностната музика, подпомогнали музикалното начинание. Стартът на фестивала ще бъде даден с почетна обиколка на музикалното влакче, в което ще дефилират участници в джаз феста.

В рамките на трите фестивални вечери, гостите и гражданите на Казанлък, които са сред почитателите на добрата музика, ще имат възможност да се насладят на 4 различни като звучене джаз концерта.

Диксиленд формацията „Ройъл дикси бенд“ откриват трите музикални вечери.
Втората фестивална вечер е посветена на латино-джаз стандартите и в музикалния коктейл ще участват Надя Тончева - член на първата в България акапелна джазова формация - „Траяна“, пианистът Васил Пармаков, барабанистът Стоян Янкулов- Стунджи, джаз китаристът Живко Велев и флейтистът Борислав Ясенов.
Третата джаз фестивална вечер е посветена на музиката на Франк Синатра с концерта на Ангел Заберски трио и специалното участие на Васил Петров. Вторият концерт в неделя вечер е на „Джипси Джаз проуджект“ и техния музикален проект, ориентиран към корените на циганския джаз.
Джаз фестивалът в Казанлък е първият след близо 20 годишно прекъсване на опит в града да се постави началото на подобна проява.

Организаторите на фестивала - Община Казанлък и музикалният директор на проявата - Надя Тончева изказват благодарност за сърцата отзивчивост на местни фирми и спонсори, отзовали се на призива им за финансова помощ при реализирането на начинанието. Джаз фестивалът в Казанлък става възможен благодарение на фабрика "Кремона", "Сороков инстрементс", сладкарница ЕССЕН, фирма НУКСО, архитект Виолетта бакунина, лютиреът Андриан Андреев, фирма "Aroma Essense" и фирма Вифор.

Джаз фестивалът ще се проведе от 28 до 30 август включително. Концертите са безплатни и са на площад „Севтополис“ в града.