Прощаваме се с Георги Данев на 26 декември
Рано сутринта на 23 декември дойде тъжната новина, че Георги Данев, секретар на Народно читалище „Просвета – 1908” в село Овощник, е напуснал този свят. След изключително кратко, но тежко боледуване, той е изгубил битката за живота си. Коварната болест е надвила и душата на 29-годишния мъж, доскоро кипящ от енергия и сили, е поела нагоре. Там, където няма болка, няма тревоги и огорчения, а има само светлина. Поне ние така вярваме.

Георги Данев обедини не само жителите на село Овощник, но и цял Казанлък в кампания за набиране на средства за неговото лечение. Като непартиен кандидат за кмет на село Овощник на последните местни избори, той бе подкрепен от Коалиция „Алтернативата на гражданите”. Общинските съветници от Коалицията се отзоваха в тези трудни за Георги и семейството му дни и се включиха в кампанията със сериозна финансова подкрепа, с което да подпомогнат неговото лечение. Уви, нещата не се случиха така, както всички искахме и искрено се надявахме.

„Вече 8 години работя в Овощник и дадох всичко от себе си, за развитието на културата и запазването на традициите в селото ни", каза само преди два месеца Георги на жителите на Овощник. За жалост, не му беше отредено повече време за това.

Прощаваме се с него, без да приемем, че случилото се е истина!

Поклонението ще бъде на 26 декември, вторник, от 9.00 часа в храм "Св. Богородица" в с. Овощник, а погребението е от 14.00 часа в Гробищния парк на населеното място.

Поклон пред Светлата памет на Георги Данев!