Новият брой на "Трибуна Арсенал" - палитра от събития и личности

Пъстра палитра от събития и личности – това е събрал редакционният екип на страниците на новия брой на в. „Трибуна Арсенал“. Издание, чиято единствена цел е да информира, да обогатява и да радва хилядите читатели в „Арсенал“, в целия регион и в областния град Стара Загора. А броевете на вестника, публикувани в сайта Zakazanlak.bg, стигат далеч извън границите на България, защото отзиви по наши публикации буквално летят от различни краища на света.

В 296-и брой на в. „Трибуна Арсенал“ акцентът е върху 90-ата годишнина на най-старата химическа лаборатория в предприятието – тази в Завод 3. Настоящият екип организира среща на химиците и всички работили и работещи в лабораторията, която ще се състои в началото на месец юни тази година.

Разказваме за дарителството, което е запазена марка в "Арсенал", и за арсеналци – нашите „Лица от делника“, които този път са хора, представители на различни поколения, но обединени от своята отговорност и всеотдайност в работата и обичта си към завода.

Любопитен е текстът, посветен на риска от печеленето на бързи пари и защо не бива да търсим приходи от опасни за джоба и най-вече за здравето ни начини.

Една красива казанлъчанка, спечелила короната на Царица Роза през 1997 година, днес пътува, макар и виртуално, с първия български военно-изследователски кораб до Антарктида. Защо и как - ще разберем от страниците на вестника. За своя път на актьор и за хобито си като ценител, и производител, на вино, точно в навечерието на 1 февруари, разказва един невероятно чаровен артист от трупата на казанлъшкия театър.

На страница 8 в новия брой срещаме читателите с един голям български учен – математикът Георги Брадистилов, който твърди: „Тъй като никой не е доказал, че Светът е краен, значи е безкраен... Какво му е толкова чудното?“.

Приятно четене: https://www.zakazanlak.bg/archive/296.pdf