Екоконтрольор респектира с Коледна „Ямаха”

Нетрадиционен, но много приятен и създаващ ведро настроение начин на работа в празничния месец декември е измислил работещият като контрола по чистотата и обществения ред в Община Казанлък Юлиян Пенчев. Екоконтрольорът е украсил собствения си мотор „Ямаха” с коледна украса, без да прекалява с гирляндите и снежинките. Младият мъж с фантазия е създал празничност, която грабва погледа и грее душата в минусовите зимни дни.

„Ямаха”-та Юлиян ползва и в работата си като екоконтрольор, защото трябва да е мобилен и бързо да се отзове там, където има нужда от неговата намеса, обяснява отговорният служител, който е на тази длъжност малко повече от година. Така че, коледното настроение, което носи моторът, изобщо не пречи на изпълнението на служебните му задължения. Дори напротив, нарушителите да си знаят, че Коледната „Ямаха” е на човек, който стриктно следи за спазването на реда и правилата по чистотата и обществения ред в града. А и опитът, придобит в чужбина, му помага много в тази работа.


Преди „Ямаха”-та Юлиян е имал „Сузуки”, който също стягал в коледна премяна от 1 декември до края на годината. Традицията да е предвестник на Коледа продължил и с новия си, по-мощен мотор. Юлиян споделя, че от малък обича рева на моторите и специфичния мирис на бензин. Харесва мотоциклети от реномирани марки. По стечение на обстоятелствата, досега притежава модели на японски компании.

Член е на мотообществото в Казанлък, не пропуска рокерските събори, а българският национален флаг е задължителен елемент от оборудването на мощните му возила.