БСП  пита  кой да е неин кандидат за президент

От 27 юни до 3 юли в организациите на БСП по места ще се проведе национално допитване на Левицата за това кой да е кандидат за президент, издигнат от партията. Това съобщават от Областния съвет на БСП в Стара Загора .


„За нас е изключително важно всеки член на БСП да си каже мнението. Надяваме се на активно участие на партийните структури по места. Социалистите трябва да знаят, че от тях зависи политиката ни”, подчерта Стойнев. Те ще отговорят по какъв начин БСП да участва в изборите и с кои партии е допустимо да преговаря за издигането на общи кандидати в периода от 27 юни до 3 юли. ", е заявил пред съпартийци народният представител Драгомир Стойнев, който отговаря за допитването в областта. Пред11-те председатели на общински партийни съвети в област Стара Загора депутатът е представителправилата и методическите указания за провеждане на общопартийното допитване за участие в президентските избори.
Гласуването ще се извършва по списъци за гласуване, изготвени спрямо състава на основните партийни организации към датата на провеждане на допитването. Отпечатаните бюлетини от Националния съвет ще се предадат на 11-те комисии по провеждане на допитването към съответните общински организации не по-късно от 22 юни, предстои определяне на бюра за гласуване и техния състав.
За трудноподвижните лица, желаещи да се включат в допитването, комисиите създават подвижни избирателни кутии. Резултатите ще се обобщават в срок от 24 часа след получаване на протоколите, списъците и бюлетините.
--