От 12 до 20 лева ще се движи цената на един билет за театралните постановки, които тази година ще бъдат представени в 24-ите Чудомирови празници в Казанлък. Постановките, които ще участват в „Комедийния хит на сезона”, са от този сезон на едни от най-добрите български театри в момента, представящи интригуващи заглавия и изпълнения на любими български артисти.

В първия ден от празниците ще бъде представена премиерата на „Секс за първи път“ от Кен Девънпорт на ПК „Креди Арте“ и театър „Сълза и смях“ с участието наМилица Гладнишка, Александра Сърчаджиева, Камен Воденичаров и Димитър Живков.

27 март – Международният Ден на театъра ще бъде отбелязан с моноспектакъла на Владимир Колишкин „ Аман от магарета” по произведения на Димитър Чорбаджийски – Чудомир, постановка на театър „Абсурд“.

На 29 март е постановката на Сатиричния театър „Алеко Константинов” „Лъжци по неволя“ от Антъни Нийлсън. Участват Николай Урумов, Михаил Сървански, Мартина Вачкова, Мария Статулова, Красимир Куцупаров, Кирил Бояджиев, Александра Сърчаджиева.

На 30 март е премиерата на – Общински театър „Любомир Кабакчиев” - „Господин „Милионерът“ от Димитър Кабаков с участието на целия актьорски състав на общинската театрална формация.

„Черното пиле” – хитът на театралните сцени тази година, идва в Казанлък на 31 март. Авторският спектакъл на Мариус Куркински по Николай Хайтов ще зареди с актьорско майсторство на високо ниво и с дълбока житейска мъдрост атмосферата в града на розите.

Закриването на празниците ще стане с танцовия спектакъл на „Креди Арте“ и Театрална работилница „Сфумато“ – „ARTisT“, на Валери Кирилов и Благовеста Митева.

За два от петте концерта, включени в празничната програма, казанлъчани и гостите на града ще е необходимо да си купят билети.Първият е концертът на „Космическите гласове” с диригент Ваня Монева, който е на 26 март. Вторият концерт е на 28 март - Куин „Шоуто продължава“ – съвместна продукция с участието на оркестъра на Старозагорската опера и рок банда със солист Теодор Койчинов.

Общо 33 са културните събития в програмата на Чудомировите празници тази година. Определено всички те са изключително стойностни, разнообразни като жанрове и участници – такова, какво е цялото творчество на техния патрон – Димитър Чорбаджийски.

Продажбата на билетите за театралните постановки и за концертите най-вероятно ще започне след Националния празник - 3 март, на ул. "Искра" 4, съобщиха от фондация "Чудомир".