107 фотоса събра Третият Салон на казанлъшките фотографи

Изложбата от избраните фотоси ще бъде експонирана на 3 декември 2020 г. в залата на Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства. Тя ще бъде отворена за разглеждане още същия ден следобед, но официално откриване на събитието няма да има, предвид въведените строги противоепидемични мерки в страната ни

46 автори с общо 107 творби участват в Третия Салон на казанлъшките фотографи. С това се изравнява броят на участниците от Салон '2019 и почти достига бройката от 111 творби, подадени през миналата година.

Някои от участниците в миналият салон решиха да не се „излагат“ тази година, но затова пък имаме попълнения от съвсем нови имена за публиката ни като Калин Митков, Силвия Попова, Калин Калпачев, Ивет Кирова, Диан Братоев и други, съобщават от Музея на фотографията, който е организатор на културното събитие. Смелчаците, които участват с класическата, черно-бяла фотография, са 12, а общо черно-белите фотоси са само 25. Салон '2020 ще бъде значително по-цветен, буквално!

Журито, което трябва да отсее почти 1/3 от всички творби, за да се подреди изложбата, се събира този петък, 27.11.2020 г. Всички санитарни мерки ще бъдат спазвани и няма да се допускат посетители от 15.00 ч. по време на журирането, съобщават още от Музея.