
Това стана ясно по време на визитата на министъра на икономиката Петър Дилов в Токио. „Мейджи“ от 50 години държи правата за производство на истинско кисело мляко за японския пазар - по силата на договор с нашето предприятие „Ел Би Булгарикум“, собственик на патента. Именно закваската с живи бактерии "лактобацилус булгарикус" придава чудодейните свойства на българското кисело мляко.
Съгласно подписаното през октомври 2024 г. споразумение двете фирми подготвят лаборатория, която ще изучава свойствата на уникалния български млечен продукт. Очаква се съвместният изследователски център в София да заработи през първата половина на 2026 г.
Meiji е най-големият производител на млечни продукти в Япония. Прави млека, сладоледи, разнообразни здравословни храни и напитки.
0 коментара
Все още няма коментари към публикацията. Бъдете първи и споделете Вашето мнение!