Спортен компекс ще никне на половината „джунгла“ в Източното

По повод на вашите новини:

Вчера в категорията „Вашите новини“ ни писа Данаил Йорданов от Казанлък. Писмото му, озаглавено „Джунгла в града. При това богаташка. Ай стига, бе!“ породи интереса на читателите на сайта. Видимо от полемиката, разразила се на различни места, където се появи препратка от това писмо, ни накара да потърсим информация по повдигнатия от г-н Йорданов въпрос.

Ето до какво стигнахме:
Общината не може да направи нищо на терени, които са частна собственост, макар и в очертанията на града, освен ако не са с пряка опасност за живота и здравето на хората. Такова е законодателството, няма механизъм, по който да бъдат принудени стопаните да косят или поддържат терена. Такъв беше отговорът от общината.

Там обаче има информация за това, кой е купил имотите.


Единият, с граница оградата на МБАЛ Казанлък, от края на миналата година е собственост на фирма „Еврозид“. Така ни отговори нейният представител Симеон Георгиев. Представители на фирмата са купили имота от 9,6 дк. на търг. Георгиев не си спомни точната цена, но по наша информация сумата е около 330 хиляди лева, без ДДС. Георгиев заяви, че плановете за терена са той да се превърне в спортен комплекс с два тенис корта- открит и закрит, мини футболни игрища, открити и закрити и фитнес зала.
През пролетта новите стопани на терена окосили тревата, заради нуждата от геодезическо заснемане на обекта. В момента от „Еврозид“ са подали готовите проекти и документи в община Казанлък и се изчаква издаването на разрешение за строеж, за да започне и реализацията на инвестиционното намерение. Симеон Георгиев бе категоричен, че частната собственост е неприкосновена и не би следвало принципно да се минава през имота, независимо в какво състояние е той.

Другата част от терена до общинската болница, на чиято територия е и неизграденият и рущаш се тухлен корпус, в който някогашните планове на Община Казанлък, в мандата на Иван Гороломов, предвиждаха изграждане на ново Инфекциозно отделение, по информация на zakazanlak.bg е продадена от МБАЛ-Казанлък, / тъй като тази част от терена бе предоставена с решение на общинския съвет за разпореждане от страна на болницата в Казанлък/ на фирма, близка до бившия общинския съветник от предходния мандат Николай Дюлгеров. Според информациите, сумата, броена за този имот е 450 хиляди лева.