Джунгла в града. При това богаташка. Ай стига, бе!

Здравейте,

не бях в града 5 години. Върнах се преди месец и още свиквам. Бях в Австралия и всички ме вземат за глупак, като разберат откъде всъщност съм се прибрал. Но, така реших, така направих. Не всеки може да живее дълго далеч от дома. Аз съм от тези.

Попаднах на сайта ви случайно. Видях, че мога да напиша това, което ме дразни тук в последните дни. Живея близо до казанлъшката болница. Псувах седмица общината за неокосените треви и джунгли, с огромни храсталаци, боклуци и всякакви грозотии в тях, в каквото се е превърнал теренът до болницата. От тревите всеки момент могат и змии да запълзят, но вече и по улицата, защото вътре сред тревите има, колкото си искате. Идете и вижте.На два пъти ми идеше да скоча и на надрусаните цигани в онзи коптор от тухли, който стои май 20 години вече в края на този терен. Разбрах обаче, че този терен не бил общински вече, а продаден на двама богаташи. Лошо няма. Ама като имат пари да броят, при това доста хиляди, защото се говори че някъде около 400-450 хиляди лева стрували терените поотделно, нека да са така добри да си ги стопанисват. Като са вложили "бели пари за черни дни" и сега не им е до тези имоти, поне да ги поддържат във вид като за град. Защото е обидно да живееш на място, близо до това. И да минаваш край място, като това. Все пак сме град.И ако тези ботагаши нямат пари да си окосят терените, то нека това направи общината и любезно им прати сметката за тази за цел. Или да намери механизми да ги принуди да си стопанисват имотите по начин, необиден за останалите хора и необиден за града. Или какво? Ще чакат господата частници потфейлите им да станат високи, колкото храстите в купените от тях и непотребни им имоти, че да направят нещо ли? По света богатите хора се познават не по височината на драките, които растат в непотребните им инвестиици, а по отношението им към дребните неща, в които влагат стил и мярка. Не по броя на имотите, които купуват просто ей-така. Не мразя богатите, но мрязя парвенютата, станали богати, които нямат идея какво да правят с парите си.

Апелирам общинската управа да потърси сметка за неподдържаните имоти в този район и по-конкретно тези два имота, като намери начин да ги накара поне да ги приведат във вид, подходящ за района, в който се намират.
В противен случай ще считам, че общината е съпричастна и тихо толерира това безстопанствено отношение.


Прилагам снимки:
Данаил Йорданов