Няма да има съкращения в общинската администрация.
Това заяви кметът на община Казанлък Галина Стоянова, в отговор на въпрос на общиниския съветник от БСП Пламен Караджов.
Караджов попита дали приемането на новата структура за общинската администрация няма да доведе до съкращения на работещи в нея.

Почти без дебати, новата структура на администрацията, която запазва общата численост а на заетите в нея от 145 човека, но с размествания по отдели и редуциране или увеличаване на състава им, бе приета с гласовете на 28 общински съветника от общо 37 в състава на местиня парламент. Четирима съветника се въздържаха, против структурата нямаше.


По време на рехавата дискусия по въпроса за структурата, в която броят на заместник-кметовете се увеличава с още един, който ще отговоря за хуматирната политика и социалните дейности и здравеопазването, кметът Галина Стоянова съобщи, че е „далеч от мисълта да назначава сама тримата кметски наместници в селата Голямо Дряново, Средногорово и Горно Изворово, независимо от това, че законът й го позволява.
Наместниците, които с приемането на новата структура йм се вменява нови отговорности, ще бъдат назначени след провеждането на допитване с живеещите в трите населени места.
Тези допитвания ще се проведат през януари, уточни още Стоянова.
Който си изберат хората, него ще назнача, допълни тя.
В момента кметските наместници на трите села са същите, които Стоянова назначи в началото на предходния си мандат и в края му им удължи договорите.
По неофициална информация, от zakazanlak.bg научи, че четвъртият заместник – кмет в общината, чието име ще стане ясно в началото на новата година, ще е от квотата на ДПС.