Рок-певицата Милена Славова не е дискриминирала ЛГБТ общността с публичните си изказвания по повод „София прайд“, защото е изказала мнение само по отношение на гей парадите и някои конкретни участници в тях, без да засяга правото на самоопределение на цялата общност.
Това реши Върховният административен съд, с което сложи точка на казуса, заради който преди дни имаше протест пред съда на подкрепящи Славова.
В окончателното си решение върховните съдии отменят акта на Административния съд София - град, според който певицата е дискриминирала общността.
Според магистратите, първоинстанционият съд не е съобразил факта, че изявите на Милена Славова са свързани с медийното отразяване на „София прайд“, а не показват отношение към всички хора с хомосексуална ориентация.
В думите ѝ, които разчитат като лично мнение, а не като отричане на самото право на самоопределение и равнопоставеност на представителите на ЛГБТ общността, върховните съдии виждат желанието на певицата да разграничи участниците в гей парадите и хората с хомосексуална ориентация. Делото бе заведено от активисти на гей-общността – за дискриминация.