За една година- един  среден български град избега

За едногодишното управление на ГЕРБ и Патриотите, по данни на Националния статистически институт, 31 586 български граждани са се изселили от страната.
От тях 4 625 са на възраст под 20 години. Само от област Стара Загора през 2017г. са се изселили 6 564 български граждани.

По официална информация само за година от Казанлък в посока навън са се изселили 1 280 човека, от които 578 са мъже и 702 жени.


60 % от пенсионерите получават доходи под линията на бедност, 709 232 българи са с годишен доход по-малък или равен на 2 400 лв., мащабът на неравенствата още по-ярко се откроява.
Данните са изнесени по време на заседание на Областния съвет на БСП в Стара Загора, на което социалистите от областта са дали и оценка за едногодишното управление на държавата от Кабинета „Борисов-3“.По думите им, „управленска немощ, безхаберност, непрозрачност и натрупан социален негативизъм характеризират този период, а проблемите в социалната сфера, образованието, културата стават нов фактор, тласкащ хората към напускане на страната.“

„Те не изпълняват своите цели и приоритети от Програмата си за управление в нито една сфера. БСП е предложила 31 законопроекти в Народното събрание за една година, които да подобрят социалния статус на българските граждани, които не бяха приети”, е информирал сацоилистите от Областта зам.-председателят на ПГ „БСП за България” Драгомир Стойнев, член на ИБ на НС.

„Опасната инфраструктура, незачитането на закони при усвояването на евросредства за ремонти на общински обекти, пътища и сгради, замитането на проблемите, отсъствието на реални действия за подобряване живота на хората - провокира все по-голямо недоволство и безпокойство”, са заявили левите. „Правителството не направи нито една стъпка към реформиране на проблемните сектори, а продължи да симулира управление и да поддържа двойния стандарт”, е подчертала председателят на Областния съвет Румяна Динева.

Липсва сигурност във всички сфери на живота и хората са изключително обезверени. Правителството не може да осигури сигурността и спокойствието на българските граждани и така повече не може да се живее.”, е друг извод от форума на социалисите в Старозагорско.

Информацията е на Пресцентъра на Областния съвет на БСП в Стара Загора