В  Румъния носят български ритми малките арсеналчета

С два концерта в празника на румънския град Търговище ще участват възпитаниците на Ваня Минчева, хореограф и ръководител на Детско юношеския фолклорен танцов състав „Арсенал“. Концертите на арсеналчетата са в периода 4-7 септември, когато са и празничните прояви в побратимения на Казанлък румънски град. Поканата за това участие е получена по време на тазгодишния международен фолклорен танцов фестивал, проведен в Казанлък, в рамките на Празника на розата. "За нас беше чест, че от толкова ансамбли, те поканиха именно ДЮФС „Арсенал“ да представи побратим Казанлък на празника", сподели Ваня Минчева. Участието на танцьорите на „Арсенал“ е подпомогнато финансово от групата „Експерти за Казанлък“, поели всички разноски по пътуването, пътни такси и застраховки.
В румънския град танцьорите са подготвили две различни програми от по 30 минути за двете празнични вечери, в които ще покажат богатството и пъстротата на българския фолклор.
Заедно с танцьорите, красотата на Казанлък, освен във феерия и танци, ще бъде представена и от една от подгласничките на Царица Роза за тази година - Йоанна Ванкова.
Преди Търговище, възпитаниците на Ваня Минчева ще омайват с танци публиката на фестивала „Орфей пее с морето“ в Приморско.

От първи октомври започват и усилните репетиции за новия танцов сезон на ДЮФТС „Арсенал“. Желаещи да се запишат има достатъчно, като с приоритет са момчетата, съобщи Ваня Минчева. Отскоро ансамбълът, който подготвя младите попълнения за големия ансамбъл „Арсенал“ има своя страница във Фейсбук. На адрес ДЮФС „Арсенал“ може да се намери още полезна информация за родители и кандидат танцьори.