Да подадем ръка!

21-годишно талантливо момиче от Казанлък има нужда от подкрепата на всички ни.
За да продължи да надгражда в себе си, да се усъвершенства и да радва с успехите и таланта си семейството си, града ни, държавата ни.


21-годишната студентка в специалността „Приложни изкуства и дизайн“ на Художествената академия в София, бивша възпитаничка на "СОУ "Екзарх Антим Първи" и талантлива пианистка - Александра Бошнакова, има нужда от подкрепата на хора с възможности или просто добри.
За втори път Александра получава класиране и оферта от Виенската художествена академия за обучение в продължение на един семестър от 4 месеца там, по програма „Еразъм+“.
Одобрението на талантливата възпитаничка от класа по пиано на Елена Юлиянова и носителка на много национални и международни награди е за втори път.
Миналата година Александра успява да спечели стипендия за обучението си, но поради липса на средства за останалите разноски там, които семейството й не може да осигури, момичето я отказва и не заминава.
Кандидатства втори път и в навечерието на новата година офертата и поканата към Александра Бошнакова от престижното висше училище във Виена е подновена.
Докато е в австрийската столица, тя ще получава месечна стипендия в размер на 400 евро, които няма да са достатъчни да поеме и разноските си по общежитието, които месечно са 250 евро.
Транспортните разходи на месец за пътуване с градския транспорт във Виена ще са в размер на 75 евро, които момичето също трябва да задели от стипендията си.
Така на практика със сумата, която остава, талантливата бъдеща дизайнерка и пианитска няма да може да поеме своите разходи.
Висящ остава сериозният проблем по разноските за общежитието, които за трите месеца, за които Александра няма средства, са в размер общо на 750 евро /по 250 евро на месец/.


Семейството й също не може да задели пари, тъй като, освен студентката Александра, имат още 3 деца в ученическа възраст - между 12 и 17 години.
Майката на Алексадра е служител на „Арсенал“, в Завод 3 - Мария Александровна Бошнакова, която е и диригент на хора към Старозагорската Митрополия. Бащата е свещеник.


Първи на момичето са подали ръка от Община Казанлък, отпускайки средства за закупуването на билет до Виена и поемането на първата месечна такса за общежитие там.
Да помогнат са обещали и от Строзагорската Митрополия, които са осигурили и депозита за общежитието във Виена.

Момичето от Казанлък трябва да пътува за Виена на 23 февруари.
Дотогава трябва да бъде осигурена нужната сума за останалите три месеца за общежитие там.


Да подадем ръка и поощрим в пътя му напред един талантлив млад човек!

Всеки, който им възможност и желае, може да подаде ръка на 21- годишната студентка от Казанлък Александра Цанкова Бошнакова.

За целта е създадена и специална сметка в евро:

BG74 UNCR 7000 15229712 94
Сметка 7000 1522971294
Александра Цанкова Бошнакова


Ако бъде осигурена подкрепата за Алекс, тя ще е първата студентка от Художествената академия на България, която получава право на семестриално обучение във Виенската художествена академия за последните 20 години.


За връзка със семейството тел: 0899 671979