Крън празнува на 12 ноември Крън ще отбележи своя празник на 12 ноември. Организатори на тържествата са местното кметство и тамошното читалище „Цвятко Радойнов-1885“.
Празникът започва в 9:30 часа със Света божествена литургия, която ще бъде отслужена в храм „Свети Архангел Михаил“. От 10 до 11 часа ще се проведе футболна среща между „Ветерани и младежи“ на стадион „Елтимир“, а в 11 часа децата от ДГ „Еделвайс“ – филиал в Крън и ОУ „Св. Климент Охридски“ ще поднесат своите музикални поздрави.
В 12 часа ще започне раздаването на курбан за здраве, непосредствено, след което ще бъде дадено началото на художествена програма. За доброто настроение на присъстващите ще се погрижи с формация „Григор Бенд“.
Вечерта ще завърши с празнична заря. Празникът на Крън е свързан с светеца-покровител на местния православен храм. Той се отбелязва още от 1866 година, когато е създадена и църквата в селището, носещ името на Свети Архангел Михаил. До 21 декември 1906 година селището носи името Хасът. Крън е село до 13 октомври 2011 година, когато е обявен за град с решение на Министерския съвет по предложение на кметовете на Крън и на Община Казанлък. То е утвърдено с решение на Общинския съвет на Казанлък и подкрепено от областния управител на област Стара Загора.