Стенли отново ще зарадва жените с онкозаболявания

Казанлъшкият стилист Стенли Нанчев отново ще поднесе своя подарък на жените с онкозаболявания. Поредната негова благотворителна инициатива е посветена на 8 март – Денят на жената, и ще се проведе в Компексния онкологичен център в Стара Загора на 1 март от 11.30 до 14.00 часа. Той ще предостави на жените, които се лекуват в онкодиспансера, безплатни перуки. „Така ще им вдъхна кураж да се преборят с коварното заболяване и ще им подаря самочувствие за празника, което те заслужават”, кратко анонсира благотворителната акция Стенли.

Когато на 8 март 2015 година казанлъшкия стилист започва своята благотворителна кампания под наслова „Надеждата е красива”, едва ли е допускал, че инициативата му ще стане национална и ще помогне на толкова много жени в битката им за живот. 534 са жените, преминали химиотерапия, които досега са получили перуки, осигурени напълно безплатно от Станимир Нанчев – Стенли.

Търсят го жени от Казанлък, Стара Загора, Сливен и целия Южен регион на България. Защото перуката, която им осигурява след прекараната химиотерапия, дава на тези хора не само самочувствие, но и увереността, че някой е до тях в тежките моменти и ги подкрепя напълно безвъзмездно и от цялото си сърце.

Младият мъж не спря дотук. След „Надеждата е красива” той насочи силите си към каузата „Деца даряват за деца“. В тази инициатива деца доброволно отрязаха косите си, за да се превърнат те в перуки за техни връстници, страдащи от коварното заболяване.

И още една благотворителна инициатива на Стенли е към своя край. Той насочи усилия и към събиране на средства за закупуване на инвалидна количка на 18-годишният Тихомир от Казанлък. До момента са събрани 3806 лева, съобщи Стенли, но инвалидната количка, с която Тихомир ще може да се придвижва сам, струва над 4300 лева. Необходими са още близо 600 лева, които да допълнят цялата сума. До абитуриентския бал на Тихомир остават малко повече от 2 месеца и Стенли искрено се надява, че казанлъчани ще се отзоват на призива за помощ на момчето и сумата ще бъде събрана. Освен това, Стенли вече е осигурил костюм на момчето за бала, който също ще бъде подарък за него. И още една изненада очаква Тихомир – с подкрепата на Стенли и неговата благотворителна инициатива Тихомир ще може да отиде със съучениците си на екскурзията по случай завършване на училище. В салон "СТЕНЛИ СТИЛ" на ул."Иван Вазов" 4 в Казанлък е поставена специална кутия, в която се събират даренията за Тихомир.

И за втора поредна година Стенли започна благотворителната акцияв помощ на абитуриенти в неравностойно положение. Миналата година той осигури на близо 70 абитуриенти официални облекла, обувки и аксесоари за бала. Тази година отново подема акцията по приемане на официални дрехи от дарители, които ще зарадват зрелостници в затруднено финансово положение за техния бал.

Неслучайно казанлъшкият стилист ще бъде герой в поредицата "Малки истории" на БНТ, посветена на хората с големи сърца, които дават надежда на всички, че светът все пак е добър.

След благотворителната акция на Стенли Нанчев в Стара Загора на 1 март 2019 година, бяха зарадвани още 30 жени, нуждаещи се от перуки. Преминали през химиотерапия, те получиха подкрепа и съпричастност в борбата с болестта от Стенли и неговият екип, които им осигуриха безплатни перуки. За да имат самочувствие и жажда за живот. Така жените, които е подкрепил безвъзмездно до момента, са 564.