Разкриха нелегална бензиностанция

Служители на сектор “Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР – Стара Загора, разкриха нелегална мобилна бензиностанция в Гурково при специализирана полицейска операция за пресичане на незаконна търговия с акцизни стоки (горива).

Операцията е проведена на 11 октомври 2019 г., по време на която в Гурково е спрян товарен автомобил "Фиат", управляван от 54-годишен мъж от същия град. При извършената проверка е установено, че товарният отсек на автомобила е оборудван с 6 метални варели с вместимост по 200 литра всеки от тях и монтирана 12 волтова електрическа помпа за източване на горива, а три от варелите съдържат общо 480 литра дизелово гориво, за което водачът не разполага с документ за произход и платен акциз.

Малко по-късно на същата дата, при извършена проверка в двора на къщата, обитавана от мъжа, в Гурково, са намерени множество метални варели, ПВЦ бутилки и туби, съдържащи общо 1070 литра дизелово гориво без документи за произход.

Иззето е общо 1550 литра гориво. За случая е уведомена ГД "Митническо разследване и разузнаване", информира пресцентърът на ОДМВР - Стара Загора.