Полицията получи 86 скоростни автомобила Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов връчи ключовете на 86 високоскоростни автомобила. На церемония пред сградата на Главна дирекция „Национална полиция“ на 4 юни. Той заяви, че двата приоритета пред МВР са справяне с нелегалната миграция и намаляване на броя с катастрофите.
По първата тема - овладян е мигрантският натиск, а по втората с пътнотранспортният травматизъм МВР е в процес на работа. В резултат на всички мерки със засилен контрол на пътищата, отнемане на автомобилите на пияни и дрогирани шофьори, вече се отчита положителен рейтинг. От началото на година жертвите са с 47 по-малко на пътя в сравнение с миналата година и с 40 процента е повишена събираемостта на глобите.
Запитан за годишния доклад на ДАНС, в който се посочва, че пътната инфраструктура е причина за големия брой катастрофи, Стоянов коментира, че с темата пътна безопасност има ангажирани много ведомства и институции. Единственото, което МВР има ангажимент по пътната инфраструктура, е да изпращат сигнални писма до институцията, която отговоря затова, добави той.