Нови 5 740 лева за ин витро процедури на семейства от Казанлък

5 740 лева за подпомагане на процедури ин витро на семейства от Казанлък с репродуктивни проблеми събраха снощи на благотворителна вечер дамите от Инар Уил клуб Казанлък. Събитието, с което дамите от клуба подкрепиха инициативата на Община Казанлък, която вече четири години отделя бюджетни средства за каузата, бе посветено на 15-я рожден ден на клуба. Идеята за благотворителната вечер е на сегашния президент на организацията в Казанлък, акушер-гинекологът, д-р Мария Георгиева.
Рожденият ден приветства Снежина Манчорова, президентът на Internacional Inner Wheel - националната организация, част от която е и местният клуб. Манчорова е един от учредителите на Инар Уил Казанлък, в който през годините са членували десетки казанлъчанки. Учредителките на клуба – Дориана Минчева, Стефка Николова, Мария Игнатова, Галина Найденова и до сега са в ядрото на организацията тук. Игнатова е и заместник национален представител на IW за България.
На благотворителната вечер дойде и Живка Стоянова, национален представител на Internacional Inner Wheel Дистрикт 248 – България.
Рожденият ден на Инар Уил Казанлък уважи с присъствието си и кметът на общината Галина Стоянова, която поздрави дамите за празника и благодари за подкрепата, която Ротари клуб и вътрешният му дамски клуб, оказват на Казанлък с многобройните си инициативи в помощ на местната общност. Кметът направи и своята лична вноска в името на благородната кауза, да затуптят още и още детски сърца в родителските ръце на семействата, които правят усилия, да преодолеят репродуктивните си проблеми. „Всички гости, които посрещаме, питат винаги едно и също: какво има в този град, че е така различен от всеки друг?“, сподели Стоянова с дарителите снощи. „Различни са хората на Казанлък, част от които сте и вие тук“, заключи тя.


Поздравления, подаръци за дамите и парични вноски за каузата поднесоха президентът на Ротари клуб – Казанлък, Бедрос Азинян, кръстниците на клуба от Инар Уил – Стара Загора, общественият посредник на Казанлък Гинка Щерева, председателят на комисията по култура в Общинския съвет, ротарианецът Борис Кърчев. Общинските съветници с ангажименти към Фонд „Ин витро“, д-р Стефка Димитрова и д-р Мехмед Мехмедов, също бяха гости на събитието.
Празникът подкрепиха с изпълнения малките певици на Стефка Денева от ВК „Искрица“ на Народно читалище „Искра“, които клубът подкрепя с дарения, ученически двойки – спортни танци, лауреати на национални конкурси и трио „Калина“ – млада вокална група за автентичен фолклор.
Женският клуб разигра благотворителна томбола, събра средства от арт-щанда на художничката Ваня Запрянова, също член на клуба и разигра на търг картината, подарена от клуба в Стара Загора, както и дискове, дарени от неочаквания гост Хайгашот Агасян, който радва гостите със свои песни за любовта, посрещнати с топли овации.
Вечерта води Нина Денева.
Средствата ще бъдат разпределени според критерии, одобрени от Инар Уил клуб Казанлък и в съответствие с общинската програма за подпомагане на нуждаещи се от ин витро процедури.


Текстът е предоставен от Диана Рамналиева