Младежи канят казанлъчани в инициативата „Без пари”

Инициатива „Без пари” започват младите хора от сдружение „Младежки център за развитие – Взаимопомощ” в Казанлък. Идеята е да се обменят предмети, които от всякаква гледна точка са полезни. „Стига сме били потребители и да купуваме постоянно нови неща, а да дадем живот на тези, които могат да се ползват. Имате ненужни вещи, които са потребни и стават за използване – донесете ги, защото друг има нужда от тях, а вземете такива, от които вие се нуждаете”, апелира председателят на сдружението Мария Славова.

Инициативата е насочена към всеки гражданин, който желае да се включи, да занесе на 5 октомври 2019 година в Младежкия дом ненужни за него, но запазени дрехи, обувки, инструменти, електроника и какво друго се сети и да го замени за полезни за него неща. Няма ограничение в това колко вещи ще донесе един човек и колко ще вземе. Може да направи и само едно от двете - да вземе или да остави, двете действия не са обвързани. Всички вещи, които не бъдат разменени, ще бъдат дарени на нуждаещи се хора, а останалите ще бъдат предадени за оползотворяване.

Младите хора от сдружението очакват казанлъчани, отзовали се на еко инициативата, на 5 октомври 2019 година от 10.00 до 18.00 ч. в Младежкия дом на ул. „Капрони” 1.

Инициативата „Без пари” се провежда за трета поредна година от „МЦР - Взаимопомощ” в Казанлък. Тя е част от кампанията “Time to move 2019” по повод 15 годишния юбилей на младежкото сдружение.