Няма как да не им се възхитя. Антон Вълчанов и Недка Спасова - той тъмноок, тя русокоса. Но това, което ме впечатлява в тази привлекателна млада двойка, е тяхната обща цел да се развиват като специалисти. „Млади хора сме, трябва да надграждаме, да постигаме по-високо професионално ниво“, категорични са и двамата. Двама от новите колежани на „Арсенал“.

Той е от 10 години в „Арсенал“, в момента е оператор в 5/610. Неговото хоби е да лети с парапланер и от 2 години се пуска в това екстремно преживяване. Тя е от 1 година и половина в дружеството и работи като ОТК в 0/790. Заедно са повече от една година. Изпълнени с енергия и мечти, Антон и Недка реално оценят всички предимства, които предоставя дружеството за професионално и кариерно развитие на младите и амбициозни хора като тях. Единодушно решават да учат заедно. Чудесна възможност за това дава Техническият колеж в Казанлък.

Антон Вълчанов и Недка Спасова са сред първите записали се за обучение в Колежа за новата учебна 2020-2021 година. „Техническият колеж и условията, които предоставя „Арсенал“ за студентите в него, са една много добра възможност за нас, – споделят двамата. - Щом сме заедно, ще ни бъде по-лесно. Много е удобно това, че учебното заведение е в Казанлък, не се налага пътуване и отсъствия от къщи, има много добри преподаватели, а работата в „Арсенал“ подпомага практическата ни подготовка. Това обучение е шанс за всеки млад човек, който се стреми към повече знания и професионално израстване“.

В Техническия колеж в Казанлък, който тази година изпрати първия си випуск по специалността „Технология на машиностроенето“ и набира кандидат-студенти за новия випуск, се реализира нов подход на обучение. Колежаните учат и работят в своя град, имайки възможността да получават теоретични знания от висококвалифицирани преподаватели и да се обучават практически в самите заводи. Учебната програма е съобразена с нуждите на бизнеса. Студентите имат уникалната възможност да придобият познания и практически опит в различни области и едновременно с това да ги прилагат в своята работа.

Съгласно Студентската си програма, за всички студенти, работещи в „Арсенал“, дружеството е поело изцяло таксата за първия семестър. През втория семестър, при успех 5.51 и нагоре, обучението отново е безплатно за студентите. За тези, които имат успех между 4.51 и 5.50, „Арсенал” плаща 70% от таксата, а за останалите с успех до 4.50, но са си взели изпитите – 50%. Осигурява се и платен ученически отпуск според учебната програма.

Откриването на Техническия колеж в Казанлък стана факт благодарение обединените усилия на общинското ръководство, бизнеса в града и академичното ръководство на Технически университет - София. Благодарение на мащабната дарителска кампания, инициирана от „Арсенал“ АД и подкрепена от останалите предприятия в града, Колежът разполага с напълно обновена база.