Амфетамини в основата на гонката тази нощ

След няколкочасово преследване е заловен водачът на автомобил "Пежо", който бе преследван през нощта на 16 срещу 17 януари 2019 година от полицията повече от 320 километра между Стара Загора, Чирпан, Карлово и Казанлък. Заловен е 29-годишен мъж от старозагорското село Ракитница, който не е криминално проявен и не е осъждан. Автомобилът "Пежо" е задържан между селата Ръжена и Ягода с гумени шини за пукане на гуми.

На съвместен брифинг на ОД МВР-Стара Загора и РУ "Полиция"-Казанлък бе съобщено, че водачът и един от спътниците му са тествани за наркотици и са показали положителни резултати за амфетамини. Не са употребили алкохол. Мъжете не дават обяснения защо са бягали от полицията.

Водачът е задържан. Ще бъдат задържани и другите двама негови спътници на възраст 23 и 32 години, които също са от село Ракитница. Единият от тях е с криминално минало. Водачът на автомобила ще бъде привлечен като обвиняем по три члена от Наказателния кодекс, по които го грози 5 години лишаване от свобода и парична глоба.

Районният прокурор на Казанлък Таня Димитрова определи деянието на тримата мъже като дръзко.

По време на гонката са нанесени материални щети на един полицейски автомобил. Не е бил застрашен животът на граждани, съобщи директорът на ОДМВР-Стара Загора старши комисар Стоян Стоянов.