9 години затвор за 600 лева от дядо

Девет години лишаване от свобода получи като присъда от Районния съд в Казанлък 38 годишният Кольо С. Присъдата е за грабеж, престъпление по чл.198 ал.1 от Наказателния кодекс. Кольо С.е признат за виновен за това, че отнел чужди движими вещи – паричната сума от 600 лева от владението на 82-годишен мъж, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила.

На 9 декември 2016 г. Кольо С. и двама негови познати се срещнали в гр.Мъглиж. Тримата пили алкохол, като през това време дошъл и пострадалия М. М., на 82 г. Заедно с него те тръгнали към дома му, защото имал плуг за продаване. При влизането в двора на къщата, Кольо С. забелязал, че в задния джоб на панталона на М.М. имало портфейл. Той посегнал да го вземе, като възрастния мъж се опитал да предотврати това. Кольо С. го хванал за ръката, дръпнал М.М. и отнел портфейла с парите. С отнетата сума, в размер на 600 лева, Кольо С. няколко дин купувал алкохол и черпил негови познати.

Присъдата е влязла в законна сила и понастоящем осъдения изтърпява наказанието си в Затвора в гр.Ст.Загора.

До момента Кольо С. е бил осъждан 15 пъти за престъпления против собствеността, като последно е излязъл от затвора през април 2011 г.


Съобщението е на Апелативната прокуратура в Пловдив