Казанлък на 1 декември сутринта. Светлина, настроение, усещане за добро. Последният месец на противоречивата 2020 година дойде с отрицателни температури, но и със слънце.

Според Хидро-метеорологичната станция в Казанлък, в нощта срещу 1 декември най-ниската измерена температура е минус 0.2 градуса, а в 8 часа сутринта е отчетена температура от плюс 0.4 градуса. Малката температурна разлика се дължи на облаците, които "работят" като парник. При безоблачно време маржът между максималната и минималната температура през денонощието става значително по-голям.

Синоптичните прогнози, публикувани в специализирани сайтове, показват за Казанлък, че минималната температура за 1 декември ще е минус 12 градуса, а максималната плюс 3. И на следващия ден, сряда, 2 декември, най-ниската температура ще е минус 12, но максималната става плюс 5 и така до края на първата декемврийска седмица показанията на термометрите навън ще се движат нагоре. В събота, 5 декември, дори ни очаква максимална температура от плюс 10 градуса, минималната също е над нулата.

През втората седмица на месеца положителните температури за Казанлък се запазват, като максималната ще стигне до плюс 12 градуса, а минималната - плюс 7.

Според климатолозите, съществува голяма вероятност по коледните празници да превали сняг и да имаме бяла Коледа, а температурите ще бъдат близки до обичайните.