Седем ученици от 10 и 11 клас по специалността „Строителство и архитектура“ на Професионална гимназия „Иван Хаджиенов“ започнаха на 4 юли производствената си практика, която ще осъществят по проект „Улици“. Проектът бе иницииран от обществения посредник на Казанлък Гинка Щерева. Идеята е учениците, бъдещи строители и архитекти, да вземат участие в отбелязването на местата в града, където предстои да бъдат поставени указателни табели с имената на улиците, площадите и булевардите и съответните номера на разположените върху тях сгради.

Участниците бяха разделeни на две групи, като момичетата ще определят точките за поставяне на табелките от Царската чешма на запад по бул. „23 пехотен Шипченски плок“, а момчетата поемат сградите на изток – по бул. „Александър Батенберг“. Главният архитект на община Казанлък Георги Стоев и дългогодишният експерт по кадастър и регулация в общината Живка Узунчева запознаха учениците със схемата на двата булеварда, със сградите, които се водят на тези булеварди, и уточниха начина за определяне на местата за указателните табели.

Още през 2021 г. бяха готови няколко варианта на визията на табелките, като един от тях бе одобрен за изпълнение. Той бе подготвен от ученици на НУПИД „Акад. Дечко Узунов“. Към проекта омбудсманът Гинка Щерева приобщи и ученици от ПГ „Иван Хаджиенов“, специалност „Строителство и архитектура“, които се включват в рамките на своята производствена практика от 4 до 11 юли. С реализацията на тази инициатива ще бъде попълнена една осезаема липса в Казанлък - указателни табелки за имената на обектите в градската среда като улици, площади и булеварди и номерата на сградите, намиращи се на тях.