Атанас Бозов бе преизбран за председател на Синдикалния комитет на КНСБ в „Арсенал“ АД.
Отчетно-изборната конференция на КНСБ в проведе вчера, на 20 април. Трима са новите членове, които влизат в комитета – Таня Иванова от Завод 3 4 Деница Иванова и Севджан Казали от Завод 4. В него са и Красимир Папазов, Янка Гърчева, Атанас Касабов, Еми Чанева, Елена Замбакова, Димитър Георгиев, Стоянка Димитрова, Станка Костова, Мария Мазнева, Тодор Дерменджиев, Николай Танев и Цветелина Митранова.
В състава на Ревизионната комисия няма промени – председател е Ваня Йорданова, членовете са Надежда Тотева и Ваня Минчева.
Сред официалните гости на конференцията бяха Янко Костадинов, директор „Финанси и икономика“ в дружеството, Николай Маринов – председател на Регионалния синдикален съюз на КНСБ в Казанлък Николай Маринов и лидерът на КТ „Подкрепа“ в „Арсенал“ АД Любомир Лалев.
Делегатите приеха отчетния доклад за изминалия петгодишен мандат на комитета и на ревизионната комисия. Бяха избрани 46 делегати за предстоящия конгрес на НСФ „Метал-електро“, която ще се проведе на 29 април. Домакини отново ще бъдат казанлъчани, конгресът ще се проведе в Дом на културата „Арсенал“.
Над 5400 са членовете на КНСБ в оръжейното дружество, те са най-голямата синдикална организация в сектора „Машиностроене“. Заедно с ръководството на дружеството, СК на КНСБ ще продължи да работи в интерес на всички работници и служители. В унисон със социално отговорната политика, която винаги е била приоритет в „Арсенал“, непосредствено преди празниците бяха определени допълнителни бонуси за всички работещи в дружеството, както и продължаващото увеличение на доходите им, с което да се компенсира високата инфлация.
На 29 април ще бъдат избрани делегатите за тазгодишния конгрес на КНСБ в столицата, който ще се проведе на 10 май. Квотата за арсеналци е 15 души. На конгреса е поканен и г-н Николай Ибушев, изпълнителен директор на „Арсенал“ АД.