На 24 март със заупокойна молитва и военен ритуал беше почетена паметта на героите от 23-ти пехотен Шипченски полк и 110-годишнината от Одринската епопея.
Церемонията се проведе пред паметника на 23-ти пехотен Шипченски полк в районна на Военното формирование в Казанлък, на 61 Стрямска механизирана бригада..
На мероприятието присъстваха командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов, заместник-кметът на община Казанлък Даниела Коева, председателят на Общински съвет-Казанлък Николай Златанов, директорът на Националния парк-музей „Шипка - Бузлуджа” д-р Чавдар Ангелов, директорът на ИМ „Искра” д-р Момчил Маринов, председателят на общински съвет на СОСЗР – Казанлък майор о.з. Евгени Пейчев, почетният председател на Тракийско дружество „Капитан Петко Войвода” София Дончева, 8-и Ученически гвардейски отряд и военнослужещи от 61-ва механизирана бригада.
Слова за триумфа и героизма на Българската армия при превземането на Одринска крепост произнесоха бригаден генерал Маргарит Михайлов и д-р Чавдар Ангелов. Те припомниха славните страници, които казанлъчани записаха в световната военна история с решаващата си роля при превземането на укреплението „Айваз баба“, довело до падането на „непревземаемия Одрин“. Казанлъчани имат решаващ принос, но дават и най-много свидни жертви. Споменати бяха и бойците от 52-ри пехотен мобилизационен полк, формиран специално за освободителната Балканска война. В него влизат предимно жители на Казанлъшко и Старозагорско, от по-старите набори.

Войнишкият паметник в Казанлък е издигнат от казанлъчани през 1902-а, като първоначално е посветен на опълченците от 9-та и 10-та дружини. Именно техни наследници са всички военни формирования, които са разположени в града на розите, като първото от тях е създадено още в първата година от Освобождението.
Негово Високоблагоговейнство свещеноиконом Димитър Димов, архиерейски наместник на Казанлъшка духовна околия, отслужи заупокойна молитва за загиналите войни, след което с едноминутно мълчание и поднасяне на венци и цветя на „Паметника на загиналите войни от 23-ти Пехотен Шипченски полк“ официалните лица и присъстващите се преклониха пред паметта на героите.