Областната панорама на професиите, която се проведе на 9 май, събра в Казанлък стоици ученици, техните преподаватели, както и представители на фирми, партньори на учебните заведения. Един от основните участници от страна на бизнеса бе „Арсенал” АД.



Общо седем професионални и профилирани гимназии на територията на община Казанлък - ПГ „Иван Хаджиенов”, ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт, ПГ по лека промишленост и туризъм, НУПИД „Акад. Дечко Узунов”, СУ "Екзарх Антим I", Гимназия „Петко Стайнов” в Казанлък и Обединено училище „Св. Св. Кирил и Методий” в с. Ръжена, презентираха специалностите, изучавани в тях, пред учениците от основните училища в града. Богато разнообразие на изделия – от сложни детайли, през артмакети до вкусни ястия, предложи панорамата на професиите, която, поради дъждовното време, едва събра желаещите да разгледат всичко във фоайето на Дома на културата „Арсенал”. Панорамата бе открита от заместник-кмета на община Казанлък Сребра Касева. За да бъде по-приятно за децата, организаторите бяха подготвили и кратка музикално-танцова програма с участието на учителя по български език и литература, който е и изявен музикант, Валери Джамбазов, на мажоретен състав и двойка по спортни танци.
За учебната 2024/2025 година в община Казанлък ще има 16 професионални и 11 профилирани паралелки в средните училища, които се представиха пред кандидатгимназистите на Областната панорама в Казанлък.