Казанлъшка танцова двойка с номинация за Световно

Танцовата двойка Стоян Петров - Елис Табакова, е номинирана за участие в Световното първенство в Латвия. Състезателите на Клуба по спортни танци „Роза” към ОДК „Св. Иван Рилски” спечелиха първите места в Открития турнир по спортни танци и I кръг от турнира за Купа България, провели се в Русе. Те се състезаваха при най-големите, в Клас 18А+А – стандарт, като се окичиха със златото на Открития турнир. Същата двойка се класира на първо място и в турнира за Купа България.

КСТ „Роза” при ОДК „Св. Ив. Рилски” - Казанлък, се представи с още две танцови двойки. В Клас 18А+А – латина, Пламен Божев и Йоана Велева, за които това състезание беше първо участие в майсторски Клас А, играха на финали и в двата турнира и станаха шести. В Клас 18В+В - стандарт, Никсън Цветанов и Александра Дечева се класираха на първо място в Открития турнир и на седмо място в турнира за Купа България, при младежи, стандартни танци.

Победителите Стоян Петров и Елис Табаков се радват на подкрепата на казанлъчани, които от сърце ще им „стискат палци” за същия успех и на Световното първенство в Латвия.