Така изглежда незаконният волиер / заграден терен / за диви прасета край село Славянин, община Братя Даскалови, за който вчера ви съобщихме. Съоръжението се намира на километър извън селото, в гората.


Там, по информация на очевидци и наши източници са затворени стадо диви прасета, сред които много майки с малките си. Целта на този волиер е обучение на ловните кучета на ловджии от района.

До момента няма официална информация от структурите на БАБХ и от Областната управа в Стара Загора, които са уведомени за случая.

По информация на източниците ни, прасетата там са изгладнели и почти ежедневно са "обучителен материал" за кучетата на ловджите. Местните хора там се страхуват да говорят, тъй като по думите им, отношение към това място имали важни хора, сред които дирктори на държавни институции и представители на местната и законодателна власт.

Междувременно zakazanlak.bg научи, че този волиер не е единствен в региона. Подобно съоръжение имало и в землището на село Казанка, като не е изключено и на други места в региона ловджиите да са създали такива заграждения.

Подобни съоръжения са забранени със закон .


Още по темата може да прочетете тук:


http://www.zakazanlak.bg/nishcho-lichno-16/za-zhivotnite-i-zhivotnite-9661