Народният представител Борис Кърчев също подаде ръка и помогна на студентката от Художествената академия в София казанлъчанката Александра Бошнакова. Момичето събираше нужната й сума за заплащане на четиримесечни такси за общежитие във Виена, където получи право на обучение в тамошната Художествена академия в рамките на един семестър.
Освен паричната помощ, преди да отпътува за австрийската столица, Александра епосетила и българския парламент, по покана на народния представител.
Днес е първият учебен ден за Александра във Виенската художествена академия.


Освен депутата Борис Кърчев, възможността Александра да се обучава в продължение на 4 месеца във Виена стана възможна благодарение на помощта и оказаната финансова подкрепа на групата Експерти за Казанлък, Старозагорската Митрополия, Община Казанлък, бизнесменът Иван Дочев, както и синдикалните организации на КНСБ и на КТ „Подкрепа“ в „Арсенал“, където работи единият от двамата родители на Александра Цанкова Бошнакова. Александра е първата студентка от Художествената академия в София, която за последните 20 години се обучава по програма "Еразъм+" във Виенската художествена академия.Тя е най- голямото дете в семейството. Освен 21 годишната студентка, Алекс има още двама братя и една сестра, всички по-малки от нея.

Семейството на Александра благодари на всички, подали ръка на студентката във важен и труден за нея момент.