По традиция малчуганите от ДГ „Буратино“ подариха мартеници и пожелаха много здраве и успехи на арсеналци. Облечени в народни носии, които бяха закупени в края на миналата година, и с помощта на ръководството на „Арсенал“ АД, децата донесоха и много усмивки и празнично настроение на работниците и служителите в дружеството в първия ден на март. Децата и техните наставници поставиха и традиционното табло, посветено на Баба Марта, във фоайето на централния стол.
В подготовката на празника на Баба Марта, в градината се включиха всички – деца, родители, педагогическия персонал. Около 600 мартеници са изработени с техните общи усилия. Празнично е украсена и самата градина. „Надявам се, пожеланията ни за здраве и успехи да се сбъднат и да продължим все така да работим с арсеналци, в името на децата, на които ние предаваме нашия опит и знания“, заяви директорката на градината Гергана Палиева.
В следващите дни в градината готвят още две мероприятия, свързани с честването на Националния празник на България – 3 март, както и на Деня на жената.