И Казанлък се включи в проекта „Ало, Космос! Говори България!“, който се състоя на 26 юли в „София Тех Парк“ в столицата. Това стана чрез двамата казанлъшки ученици - Свилен Галинов Бъчваров - 10 „а“ клас, и Георги Василев Стоянов – 10 „б“ клас, на Математическата гимназия в града на розите. Заедно с други български деца и ученици те имаха възможността да задават въпроси до космонавтите от Международната космическа станция.

Чрез „Ало, Космос! Говори България!“ български деца се включиха във видеовръзка на живо с астронавтите от НАСА – Марк Ванде Хей (САЩ) и Тома Песке (Франция) от Европейската Космическа станция). През целия ден в понеделник децата и учениците участваха в различни семинари и работилници. Сред партньорите на инициативата, организирана от Атлантически клуб - България, в партньорство с Посолството на САЩ е Министерството на образованието и науката.

Участието на казанлъшките деца е финансирано от бюджета на Община Казанлък за 2021 година, като част от Младежкия календар - от Фонд за участие в национални и международни младежки форуми, обучения и обмени.