На 2 януари около 14 часа домашните термометри, поставени навън, показаха 21 градуса, като се очакваше това да е своеобразен рекорд за януарско време. Официалната максимална стойност на температурата в Казанлък в същия ден и час обаче е по-ниска - 16.2 градуса. Това сочат показанията на уредите в Хидрометеорологичната станция в града на розите. Минималната температура на 2-ри е плюс 2 градуса. На 3 януари, поради падналата мъгла, задържала се почти до обяд, термометрите в станцията не се вдигнаха над 6.5 градуса.

С плюсови температури започна 2022-ра. На 1 януари максималната измерена от дежурните метеоролози температура е 15.04 градуса, а минималната - плюс 0.7 градуса.

Според прогнозите за Казанлък температурите остават над нулата - максимални 13-14 градуса, а минималните - плюс 2-3 градуса. На 6 януари, Богоявление, прогнозата е за топло време и температури в диапазона 3-14 градуса. От петък, 7 януари, дневните температури се очаква да паднат почти наполовина - около 6-7 градуса над нулата, минималните отново са положителни. Очакват се и валежи.