В Художествена галерия - Казанлък, в залата за временна експозиция, от 25 октомври е експонирана изложбата „Пътят...“ на един от най-неуморните творци в съвременното българско изкуство. Цветан Казанджиев. Новатор, който от няколко години създава живопис в кръгла форма. Кръгът като идеална, завършена форма, като Космос, като безкрайността на Вселенското пространство.

Цветан Казанджиев е роден на 17 октомври 1960 г. в Ямбол. Член е на Съюза на българските художници, секция „Графика”, от 1989 г. Негови графики са притежание на Национална галерия - София, Графичен кабинет - Варна, Dalarnas музей - Фалун, Швеция, Арт музей - Лодз, Полша, Арт музей - Ферол, Испания, Арт музей - Оренсе, Испания и в много частни колекции в България, Япония, Гърция, Холандия, САЩ, Финландия, Франция, Полша и др. Живее и работи в Ямбол.

Графиките, рисунките и живописта на твореца намират топъл прием и са ласкаво оценени от художествената критика и любителите на изкуството в страната и по света. Творческата биография на художника е доста дълга - многобройни участия в международни биеналета и триеналета на графиката в България, САЩ, Япония, Холандия, Полша, Испания, Германия, Сърбия, Македония, Египет, Унгария, Швейцария, Индия, Корея, Тайланд, Китай, Румъния. Казанждиев може да се похвали и с награди от национални и международни форуми на графиката, колективни изложби и внушителен брой самостоятелни изложби в страната и чужбина, пет от които в Япония.

Авторът използва традиционни и разнообразни похвати и технологии в своята работа. Освен графика, той експериментира и в областта на рисунката, като съчетава в нея различни релефи, цветни моливи и сух пастел. В живописта художникът третира платното с релефни нюансирани нанасяния, пестелив рисунък, знакови внушения и абстрактни сюжети.

В Казанлък художникът представя над 70 творби - живопис, графика, акварел и рисунка, обединени в идеята за Пътя...