Състезание по майсторско шофиране за млади шофьори Drive safe ще се проведе в Казанлък

Организаторите от "Алтернативата на гражданите" – Казанлък, канят всички желаещи да участват в уникалното авто-мото шоу. Участниците ще демонстрират не само майсторство в управлението на автомобил, но могат и да тестват симулационни очила, показващи вредата от употреба на алкохол!

"Алтернативата на гражданите" – Казанлък, организира състезание по майсторско шофиране за млади шофьори – Drive safe. Състезанието ще се проведе на 21 октомври (събота) на паркинга пред завод "Арсенал". Записването за участие започва в 10.00 часа на място.

Състезанието Drive safe ще се проведе в две категории – мъже и жени. Участниците трябва да имат валидно Свидетелство за управление на МПС и да са възраст до 25 г. Те ще преминат по предварително начертанo трасе, като ще шофират учебни автомобили, придружени от инструктор. Победителите в двете категории ще бъдат тези, които са преминали трасето най-бързо, но и с най-малък брой наказателни точки. За всеки бутнат конус младите шофьори ще получават по 5 секунди в плюс към времето си.

Целта на състезанието е да обърне внимание на младите шофьори на важността на правилата и безопасността при шофиране. Вниманието на пътя спасява човешки животи. Всички желаещи ще могат да проследят и ефекта, който алкохолът оказва върху човешките възприятия със симулационни очила. Те симулират ефекта на дезориентация, включително намалена бдителност, забавено време за реакция, объркване и изкривяване на зрението, вследствие употребата на алкохол.

Организаторите на шоуто от "Алтернативата на гражданите" – Казанлък, са предвидили атрактивни награди за участниците в състезанието и скоростни демонстрации за всички зрители. Състезанието за майсторско шофиране Drive safe се организира със съдействието на "Автопрактик" ЕООД, а младият казанлъшки автомобилен състезател Валентин Георгиев ще демонстрира професионалните си умения.

"Алтернативата на гражданите" – Казанлък, е с номер 69 за общински съветници!


* Местни избори '2023. Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление.