По- голяма част от казанлъчани предпочитат и ще празнуват празника на виното Трифон Зарезан, отколкото празника на любовта- свети Валентин.

Това показва бързо проучване на потребителското търсене в казанлъшките магазини на подаръци с празничен повод за утрешния ден.

Масово за 14-ти февруари казанлъчани приготвят за подарък бутилка червено вино. Не е малка групата и на тези, които гарнират хубавото вино с хубаво бельо- основно дамско.

Общата сума, която масово се заделя за този вид двоен подарък е около 40 лева- за вино и бельо, което според търговците, е скромна сума.

Към щандовете с артикули за празника на любовта посягат основно тинейджъри и млади хора. Там разнообразието от избор на подарък е далеч по-голямо, макар масово да се купуват шоколадови бонбони или други сладкиши с форма на сърца, балони, плюшени играчки, и .. цветни кашпи, аранжирани подходящо за празника.

Липсата на секс шоп в Казанлък лишава по-хард празнуващите Деня на любовта от тематични подаръци, които заместват подходящия подaрък с цял празник и се ориентират към честване Деня на виното и лозаря.

Тази година празнуващите Деня на виното са двойно щастливи, тъй като календарът е благосклонен към тях: ще празнуват веднъж на датата, и втори път в почивния ден събота,когато са масовите зарязвания на лози и съпровождащите ги винени пиршества.