„Олеанна“ е новата премиера на казанлъшкия театър

„Олеанна“, пиеса на Дейвид Мамет е новата премиера на казанлъшките театрали. Тя ще бъде представена пред любителите на Мелпомена, тази вечер (18 януари), на сцена „Любомир Кабакчиев“ от 19 часа. Същият спектакъл ще се играе от утре. Режисьор е Надя Панчева, сценарият и костюмите са дело на Ирина Цапрева, а в ролите са – Дария Димитрова, Теона Димова и Милен Вангелов.

“Олеанна” от Дейвид Мамет е пиеса за борбата за власт между университетски преподавател и негова студентка, която го съди за сексуален тормоз. Пиесата сблъсква два различни свята, които не могат да се срещнат заради стените от политическа коректност и крайната предубеденост на персонажите един към друг. Извън политическата и социалната обвивка, в ядрото на конфликта стои проблемът за тоталната загуба на доверие между две човешки същества, която ескалира до нечовешки измерения.

Както първото премиерно заглавие за новата година – „Четири жени без 4G“, театралите поднасят съвременни теми, в които зрителите могат да открият и частица от своя собствен живот.