На една ръка разстояние: Бирен фест обещава качествено пиво и хубава музика
Само на 30 километра от Казанлък, дори без да се влиза в Стара Загора, в парка до езерото "Загорка" ще се проведе 8-ият бирен фестивал в града на липите. Пътуващите по линията Казанлък-Стара Загора вече виждат трескавата подготовка на терена за предстоящото събитие. Качествено пиво, мезета и страхотна музика - това обещават организаторите на гостите на фестивала. Той започва от 30 август и ще продължи до 3 септември 2023 г. Входът е свободен.

На 30 август старт на Фестивала на бирата в Стара Загора ще дадат Beyonce Tribute от Стара Загора, а след тях ще видим уникалното преобразяване на великобританеца Tony as Robbie Williams. Програмата продължава с Мария Илиева и ще завърши подобаващо с Pavell & Venci Venc.

На 31 август 2023 г. първи на сцената на Beerфестът ще излезе Донко Марков, който ще потопи присъстващите в магията на традиционния български фолклор. След него публиката ще може да се наслади на гласа на Невена Цонева, а музикален финал на вечерта ще дадат любимите „Тоника СВ“.

Третата вечер ще е под знака на хип- хопа. DJ Stevie G Official и DJ Stanchika ще радват феновете на хип-хопа, в колаборация с Irie Bear. Старозагорецът Keranov пък ще реди хип-хоп рими заедно с Manata и JAY, ще има изпълнения и на Fyre & Theo, както и на Гумени глави и R&B Records All Stars.

На 2 септември Beerфестът ще е на рок вълна заедно с Rockstage, Nikeca, Linkin Park Real Tribute от Унгария и Red Hot Chili Peppers Real Tribute от Сърбия. През последната вечер на фестивала на сцената ще се качат Аудиосфера, Calebrity, Inner Glow, а финалът ще е с музиката на Остава.

В подкрепа на отговорната консумация, както и безопасността на пътя за дните на фестивала е осигурен автобус, който ще превозва до и от сцената в парк „Загорка“, като част от инициативата на пивоварната компания: „Карай трезво! Шофираш ли, не пий!“.

Beerфестът се провежда от 2015 г. Негови организатори са Община Стара Загора и пивоварна „Загорка“. Събитието традиционно се радва на много голям интерес.

Да не забравяме, че бирен фест в Казанлък в парк "Розариум" се провеждаше преди повече от 15 години, който също събираше много любители на качественото пиво и фенове на класната българска музика. Но, за жалост, тази прекрасна инициатива се загуби в годините назад.