На 29 май, от 19 часа на сцената на Държавна опера-Стара Загора ще блесне отново операта „Ловци на бисери” от Жорж Бизе. Режисьорът Славчо Николов определя своята най-нова постановка на вълнуващото заглавие от съкровищницата на френската класика като красива източна приказка. В тандем с художника-дизайнер Гендони режисьорът залага на приказна визия и драматичен разказ със сложни човешки взаимоотношения, който разтърсва и предизвиква буря от емоции с мелодичната и затрогваща музика на младия Бизе. Музика, която завладява и докосва.
В ролята на Лейла зрителите ще видят Деси Стефанова. Младият тенор Стоян Буюклиев ще дебютира в ролята на Надир, а Валери Турманов е в ролята на Зурга, Нурабад ще бъде Евгений Арабаджиев. Диригенти са участници в майсторския клас в Операта, хормайстор Младен Станев, пластика Ромина Славова, концертмайстор Анна Иванова. Участват оркестър и хор на Държавна опера-Стара Загора, езикова подготовка на певците, превод субтитри Снежина Здравкова.
Режисьорът Славчо Николов споделя: ”Винаги се стремя да оставям на артистите, с които работя, да имат свободата на интерпретация. И това прави всеки спектакъл неповторим. В „Ловци на бисери” има сложни човешки взаимоотношения, в които присъстват ревността, завистта, отмъщението и жертвоготовността в името на любовта. Всъщност „Ловци на бисери” е химн на любовта, на честта и на приятелството. Надявам се да развълнуваме зрителите така, както ние преживявахме и се вълнувахме при подготовката на спектакъла на това заглавие”.